Mot Alla Odds…eller?

I veckan fick Utopia mejl från en producent på SVT som letade efter deltagare till programserien Mot Alla Odds. Dokusåpan bygger på att ett gäng som har olika typer av funktionsskillnader skall vandra tvärs över Afrika. Såklart kontaktades även Unga Rörelsehindrade i Göteborg av produktionsbolaget och i deras blogg kan man nu läsa deras fantastiska kommentar angående programmet Mot Alla Odds . Här kan du läsa inlägget (öppnas i nytt fönster).

Precis som Unga Rörelsehindade i Göteborg så tycker vi på Utopia att idéen med hela produktionen kring Mot Alla Odds är en väldigt dålig idé.   Att bunta ihop människor med funktionsskillnader  till en homogen och isolerad grupp människor är inte okey.  Att funktionskillnaden står i fokus och inte individen känns oerhört mossigt.  Skärp er SVT!

På Utopia skulle vi hellre vilja att programmet Mot Alla Odds kunde visa en mer varierad skara av människor, men olika bakgrund, åldrar, med eller utan funktionsskillnader. Det är viktigt att visa mångfalden i dagens samhälle, även i TV!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *