UTOPIAS STYRELSE

Här är Utopias styrelse:

Ordförande: SaraBeata Hagström, är assum musiker i bandet Lava Bangs, samordnare på Nätverket 50/50, aktiv inom Rättviseförmedlingen och Teater Smuts. Sitter också i popkollos riksstyrelse. Är utbildad kulturprojektledare och har en bakgrund inom folkbildning. Tycker om katter och godis.

bild på jennyLedarmot: Jenny Hylten Cavallius, Jag har suttit i Utopias styrelse sedan våren 2015 och har en kandidatexamen i kulturarvsstudier. Parallellt med jobbet som koordinator läser jag till sociolog. Kultur och människor är mina hjärtefrågor, och därför hoppas jag kunna få fortsätta att arbeta i en kreativ och social miljö även i framtiden, precis som jag gör just nu i FunkTek! Jag tycker om knastrig black metal från 80- och tidiga 90talet, vackra klänningar, att spela tvspel med min partner och att läsa på om feminism och transkamp.

 

bild på Tompa som har kort hår, glasögon och tittar in i kameran. Hen har en svart keps som det står adhd på.

Ledarmot: Thompa Olsson. Jag är styrelseledamot i Utopia. Innan har jag  jobbat mycket inom Unga rörelsehindrade och suttit i styrelsen. Jag är också aktiv i DHR. Jag kämpar för ett öppnare samhälle på alla fronter. Jag brinner för allt som har med tillgänglighetspolitik och rättvisa att göra och mitt hjärta klappar lite extra för hbtq-rörelsen Och transpersoner men också för personer med minnessvårigheter och demens. Jag är transperson själv.

 

bild på Marian. Ledarmot: Marian Söderholm, är en 31 årig Göteborgare född i England. Har tidigare varit styrelseledamot för KulturUngdom och är utbildad kulturprojektledare och teater- och litteraturvetare. Jobbar som projektledare inom klimat och miljö och är väldigt intresserad av frågor rörande kulturens roll i samhällsutvecklingen, mänskliga rättigheter och social hållbarhet. Har tidigare jobbat bland annat inom internationella projekt (och har erfarenhet av ansökningsprocesser), personlig assistent, teaterproducent och arbetsledare

 Ledarmot: Augusto Braga Ramos , Jag brinner för demokrati och tillgänglighetsfrågor. Jag jobbar som personlig assistent och med grafisk formgivning.

SUPPLEANTER

Julia Böhler – Hen bor i Stockholm och läser sedan HT 2015 till en master i genusvetenskap. Hen har tidigare läst både konstvetenskap och gått på konstskola. Hen har också gjort praktik på Utopia hösten 2014 då hen gjorde en förstudie för ett projekt som handlar om att få bort användandet av ordet ”utvecklingsstörd”. (Ny på positionen)

Kajsa Åhlander Persson – examinerad kulturprojektledare från Kulturverkstan i Göteborg, numera bosatt och verksam i Stockholm. I grunden konstnär och arbetar med flera olika kulturprojekt samt som personlig assistent. Just nu jobbar hen för den konstnärsdrivna konstmässan Supermarket Art Fair som redaktör för deras magasin och som koordinator för deras scenprogram med seminarier och performancekonst. Är även en av grundarna och projektledarna för Artifice, ett tidningsgalleri som ger ut samtidskonst i affischform. Sedan i höstas har hen också varit med och byggt upp en skapande verksamhet för barn på ett asylboende genom Studiefrämjandet.

Stina Wikström Jag, Stina Wikström är suppleant i Utopia. Jag är en 42 årig norrbottnisk lesbisk basketspelande, vågsurf och skidåkning gillas också. Regnbågs och funkis mamma till två tjejer på 6 å 9 år,. Jag arbetar som Idrottskonsulent på Göteborgs Parasportförbund.

VALBEREDNING

Sara Habchi – Har varit med i Utopia sedan starten. Ingen känner nog föreningen så väl som Sara gör. Hen har varit både ordförande och kassör. Sara jobbar också som förskolepedagog och är engagerad i west pride. (Ny på positionen)

ikibild-2Iki Gonzales Magnusson – Iki startade Utopia som projekt år 2008 och är proffs på kultur och tillgänglighet. På Utopia jobbar Iki som föreläsare, styr upp möten och samarbeten och är allmän idéspruta. Iki är förutom projektledare på Utopia även dansare, klubbarrangör, musikproducent, dj, radiopratare, ljudtekniker och skådespelare. (Ny på positionen)

REVISOR

Andrea Ohlander

Maria Paganini, revisorsuppleant