CP-MAGASINET!!!

Idag så uppmanar vi alla att skicka ett mail till SVT där vi ber dem att lägga upp alla avsnitt av programmet: Cp-magasinet. På Wikipedia så står det såhär om CP-magasinet:

”CP-magasinet, svenskt TV-program om och med personer med funktionsnedsättning som sändes i SVT under 2004. Det första avsnittet, av totalt åtta, sändes 29 april 2004[1] Programledare var Jonas Franksson och Olle Palmlöf. Programmets namn var först planerat att bli Mongomagasinet, men efter protester bytte man till ut detta till CP-magasinet.Programmet belönades år 2004 med Stora Journalistpriset i kategorin årets förnyare. Juryns motivering löd: ”Med humor, värme och utan omskrivningar skildrar CP-Magasinet på ett nyskapande sätt livet för en utsatt grupp på dess egna villkor”.

——

Kanske inte världens roligaste beskrivningen. Vi tycker att detta är och var ett superbra program där det togs upp väldigt mycket viktiga frågor, som faktiskt är aktuella än idag. Sorgligt nog så går allting så himla sakta så det som var aktuellt 2004 är det fortfarande aktuellt 2013!

På SVTplay har de lagt upp en intervju med Annika Lantz som gjordes för cp-magasinet. Kolla in den och gör som oss och skriv ett inlägg på SVTs forum om att vi önskar se alla avsnitt. Följ denna länken så hamnar en på forumet där man skriver: http://kontakt.svtplay.se/org/svt-play/ 

Här är filmen med Annika:

Länkar även till CP-Magasinets tema låt:

Hoppas vi lyckas få fram fler avsnitt!

//iki