F.A.T LAB

fat_NBC_diagram_cooper-500

Utopia Makes är i full gång med förarbetet med att bygga vår efterlängtade Eyewriter! Vi har haft en otrolig tur att hitta Magnus Eriksson från Interaktiva Institutet som är med i F.A.T. LAB!

F.A.T LAB är en organisation som arbetar med fri konst och teknologi och jobbar med ”opens sorce”, som menas att all information, teknik och media skall vara tillgänglig för alla som använder internet. F.A.T LAB är ett nätverk av konstnärer, ingenjörer, forskare, jurister och musiker. Sammanlagt 18 personer på tre kontinenter jobbar ihop genom webben.

HACKERS MEET RAPPERS, RAPPERS MEETS HACKERS

Exempel på projekt F.A.T LAB har gjort  är bland annat ett donationskort för webben så när man dör doneras information och kunskap man samlat på sig i livet till en publik domän. Internet i Kina har brandväggar som gör att man inte kan surfa på kinesiska sidor om man inte bor i landet. F.A.B LAB har  gjort en Firefox applikation som heter China Channel där man kommer åt information på kinesiska sidor. Dessutom har de gjort en musikvideo med ”open Sorce”  material som man kan ladda ner för låten ”Brooklyn Go Hard” med Jay Z. Detta är bara några projekt av hundra som organisationen har gjort. Om du är nyfiken på F.A.T LAB så kolla in deras hemsida på : http://fffff.at