Uppdatering från verkligheten.

Var tar tiden vägen? Jag förstår inte hur personer som uppdaterar sin blogg varje dag hinner med? Trots att vi är två som skriver här kommer det inte mer än ca två inlägg i veckan. Men förhoppningsvis betyder det att ni hinner läsa också.

I tisdags hade vi en liten träff med ledarna för våra olika metodutvecklingsgrupper. Det är alltid så bra att träffa dem och få en liten verklighetsuppdatering. Det är ju i deras grupper som Utopias kärna håller på att skapas. Det är där det tänks och uppfinns sätt att hålla i bra kurser och workshops för alla. Allt det som de kommer fram till ska vi sen sammanfatta i en lite handbok, eller inspirationsbroschyr kanske är ett mer korrekt ord. Så funkar du!-bokAtt göra en sån guide är såklart inget lätt eftersom det är toksvårt att komma fram till metoder som funkar för ALLA eftersom alla är olika. När man säger metod tänker man kanske oftast på ETT sätt att arbeta med EN grupp, men eftersom alla grupper och personer är olika funkar inte det sättet att tänka. ”Metoden blir ju snarare att inte ha nån metod” som en av ledarna uttryckte det. ”Det handlar istället om en öppenhet, flexibilitet, uppfinningsrikedom och spontanitet.” Och ja, så är det ju. Vi varken kan eller vill generalisera. Jag är så glad att vi har så smarta och bra ledare!

Andra verklighetsuppdateringar:
1. Det har börjat snöa. Igen. Utanför vårt köksfönster håller ett gäng på att skotta ett tak. Men nu verkar de ha gett upp nu. Jag ser inte fram mot vårfloden som kommer att översvämma stan när all denna snö smälter.
2. Roy sover i ett hörn. Utan att snarka.
3. Iki städar sitt skrivbord. Jo, det är faktiskt ett bord under.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *