Veckans lästips.

För snart två veckor sen deltog jag i Share Musics ThereminTasterday här i Göteborg, där fick jag bland annat spela på en theremin och sjunga om att våren skulle komma.

Och medan våren kom till Göteborg var jag och åkte slalom i Sälen. På väg till och från backarna läste jag lite olika saker. På vägen upp läste jag om ett projekt mellan några som pluggar till civilingenjörer och några som pluggar till arbetsterapeuter på Linköpings Universitet. Tillsammans har de bland annat ”gjort ett förslag på hur mataffärernas frysdiskar skulle kunna utformas. – Alla vet ju hur jobbigt det är att sträcka sig efter varor långt in i frysdisken. Ännu svårare är det förstås om man sitter i en rullstol. – Vi har gjort ett alternativ där botten på varje fack höjs allteftersom varorna försvinner. Botten är lite lutad och har cylindrar som gör att varorna glider fram mot framkanten.” (Läs mer här.) FrysdiskenSmart tycker jag och hoppas att nåt företag nappar på idén så vi får se dem i butikerna snart. 

På vägen hem läste jag en artikel om modellagenturen Funkisbyråns deltagande i en stor show på Nacka Forum. Det är alltså en modellagentur ”där man bara får vara med om man har funktionsnedsättningar. […] Syftet med Funkisbyrån är att människor med funktionsnedsättningar ska bli mer synliga i nyhetsbevakning, media och reklam. Man är en del av samhällets mångfald och detta borde avspeglas i media och reklam.” Det är bra att någon försöker ändra på bilden av hur en modell ska se ut, ja kroppar i medier över huvud taget såklart, och jag hoppas det kan påverka andra agenturer också, annars tror jag inte det kommer bli någon riktig förändring.

Väl hemma i Göteborg läste jag om allas vår favorit Västtrafik som har klantat sig igen. Deras nya biljettsystem har ju fått mycket klagomål och de har nu kommit på att de är sjukt otillgängliga för personer med synskada. Så vad gör de? Jo, de ursäktar sig och undrar om det kanske går att lösa genom gratisresor till vidare. Sjukt irriterande är det, när ska de lära sig? De har fått klagomål över de gamla apparaterna i över tio år och borde ju faktiskt ha hunnit tänkt igenom detta. Hallå det är 2010 nu! (Läs mer här.)

Så, innan jag tar helg vill jag bara påminna er alla om vår festliga tillställning på tisdag! Kom till Brewhouse kl 18.00 och ta del av diverse godsaker á la Utopia, själv är jag superpepp på att få se vad alla grupperna gjort under året!

Välkomna alla som vill lyssna på musik, kolla in dans eller bara mingla med oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *