Sommaren är här.

Sommaren är här, styrelsen har semester och Funkteks projektledare jobbar med att utvärdera stadsvandringarna på Göteborgs Stadsmuseum för sista gången. I år erbjuder museet både stadssittningar, stadsvandringar och stadspromenader och att fler sinnen aktiveras under föreläsningen som handlar om 1600-talets Göteborg. Om du vill gå en visning kan du anmäla dig på den här länken som öppnas i ett nytt fönster: http://goteborgsstadsmuseum.se/program/stadsvandring

I början av juli var Utopia på Almedalsveckan där vi inom projekt funktek föreläste på Gotlands museum i samband med att Riksutställningar och Sveriges museer hade en seminariedag. Vår föreläsningen hette ”Det är museet som har funktionshinder, inte besökarna”. Ett trettiotal lyssnare var på plats för att höra på vår föreläsningen där vi berättade hur vi skapar ett mer tillgängligare museum tillsammans med referenspersoner med normbrytande funktion.

Så sommaren rullar på, vi är i stort sett ensamma här på Göteborg stadsmuseum medan resten av personalen har semester. Men det är ganska trevligt, just nu sitter jag i det stora gamla biblioteket helt för mig själv och jobbar. Dessutom får vi ju vara utomhus när vi utvärderar stadsvandringarna, det är härligt!

hoppas ni själva har en härlig sommar!

/ Hanna i funktek

 

Utopia är igång!

Nu är hemsidan alive and kicking som en säger. Framöver kommer det här på bloggen komma presentationer från oss som jobbar i Utopia men också tips, trix och tankar.

I Utopias smids det hemliga planer om framtida projekt. Projekt Funktek är på sitt sista år och nu planeras det för fullt inför Almedalsveckan men också på hur projektets manualer ska se ut.  Dessutom så tar vi nu fram underlag för syntolkade guidade visningar som ska finnas på Göteborgs stadsmuseums nya app. Vi jobbar också med det sista gällande tillgängligheten av formgivningen av den nya utställningen om medeltiden som ska öppna i början av 2017 och mycket mer. Du kan läsa mer på funkteks blogg på : http://www.funktek.se/blogg/

HEJ!

Välkommen till kulturföreningen Utopias nya hemsida.utopiasmalllogo-01
Här på hemsidan kan du läsa mer om vad vi jobbar med i föreningen. Du kan också läsa om projekt Funktek som vi jobbar med just nu.

Här på hemsidan kan du också gratis bli medlem i Utopia. Du kan också köpa en snygg keps. I vår blogg kan du läsa om vad vi gör just nu och våra tankar om hur alla människor kan ta del av kulturlivet på lika villor.