BLISS YOU

Jbild på tatueringar som har bliss symboler.ust nu håller vi som jobbar med Utopia Makes på att göra research om BLISS för ett spännande projekt som äger rum i december. Bliss är ett symbolspråk där ord presenteras med hjälp av bilder.  Man kan säga att bliss är ett språk för människor som av olika anledningar har svårt att prata. Man kan bygga hela meningar med Bliss där alla symboler finns på en karta som man själv eller någon annan kan peka på. Under varje symbol står det även i text vad symbolen betyder vilket gör att även dem som inte kan bliss kan förstå vad blissanvändaren säger.

Det finns över 4500 blissord, men det saknas symboler för  till exempel hen och queer. Det bästa är att man kan ge förslag på nya ord!! Så det har vi på Utopia gjort. Kanske finns det andra ord som just du saknar? Gå in på http://www.blissonline.se/download och föreslå ord du vill ha med i Bliss lexikonet! Ju fler som föreslår saknade ord desto större chans är det att det görs symboler till orden.

När man tittar på Bliss symbolerna slås man av hur SNYGGA de är! De ser ut som värsta hipsertatueringarna! Antingen så är det jag som är bakom flötet och alla hipsters fattat att Bliss är det nya sättet att förmedla sig på eller så har jag kommit på värsta upptäckten. Men om vi utgår från att de flesta hipsters inte förstått symboliken så säger jag det nu: Dagens tips från Utopia är om du vill ha en egen  hipstertatuering så är Bliss symbolerna en guldgruva fullt med inspiration och som dessutom BETYDER något! Dessutom kan man ju tatuera hela meningar med Bliss symbolerna, klockrent tycker vi!

Och för att summera detta blogginlägg så vill jag säga,  ännu en gång är det bevisat! CRIP IS HIP!