Göteborg och framtiden!

Nu har vecka 4 gått och det har hänt en massa.

Tjänsten som ny projektledare är nu tillsatt! Nästa vecka kommer jag att berätta om detta men än så länge håller vi det hemligt. Alltid kul att dra ut på saker.

Veckan har varit fylld med möte och för att nämna lite så har vi inlett ett samarbete med Världskulturmuseet och med Dotterbolaget. Dotterbolaget är en serietecknargrupp. Jag kommer att berätta mer om hur dessa samabeten kommer att se ut när vi själva vet lite mer!

Det jag tänkte berätta om i detta inlägg är det jobb vi gjort med Göteborg 2021 projektet. Jag har nämnt detta innan men för att göra en lång historia kort så är det sju grupper som samlats och arbetat med huvudfrågan: ”Hur Göteborgs 400-årsjubileum kan göra ett historiskt avtryck!”. Utopia har suttit med i ”Öppna gruppen”. Här har vi jobbat mycket för tillgänglighet, delaktighet och fri kollektivtrafik, för alla! Det har kommit fram väldigt många bra förslag ur alla dessa sju grupper märktes nu när vi träffades och summerade. Nu får man hoppas att alla bra idéer tas tillvara och inte bara glöms bort. Jag tror vi kommer ha små uppföljningsmöten för att se till så att det inte blir så. Dock typiskt gigantiska projekt och uppdrag att bara rinna ut i sanden..

Vi fick bomba en hel vägg med saker som vi upplevde kom upp i varje grupp. Det såg faktiskt ganska hoppfullt ut!

En bild på en massa post-it lappar med förslag på som sitter på en vägg.

Jag håller tummarna och hoppas att detta kommer att bli något bra. Det är ju ett bra tag kvar till 2021.

Trevlig helg!

/iki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *