FILMTIPS

litteworldfilm

” du bär glasögon , har jag en rullstol , vad är skillnaden ? ”

Det här är ett citat från filmen ”lilla värld” som just nu visas på SVT Play.  Filmen handlar  om Albert Casals , en 22 -årig blåhårig kille som reser världen runt med bara det nödvändigaste, några euros på fickan, lite kläder och en filmkamera. I filmen får man följa Albert och hans tjej Anna på deras resa från Spanien till Nya Zeeland, en resa som leder till den motsatta platsen från sitt hem på andra sidan jordklotet.  Paret liftar, vandrar, åker tåg och färja.  Albert och Anna är inga turister, de är resenärer och tillsammans delar de med sig av sina liv till främlingar som senare blir vänner. Dessa vänner bjuder in paret till deras hem, bjuder på mat och husrum.

Om du vill se filmen på svt play så har ni länken här: http://www.svtplay.se/video/1431307/min-lilla-varld och visas fram till 10 september. Annars finns filmen att hyra.

Här nedan kan ni se trailern av filmen.

Little world (Món petit) – trailer from Umbilical Produccions on Vimeo.