”Öppet Hus” på Fritid i centrum, Göteborg.

När jag satt och jobbade för några veckor sen så fick jag ett mail med en inbjudan till Fritid i centrum. De skulle ha öppet hus och bjöd in till mingel.

Utopia har ju varit med ett tag nu så vi hade redan innan lite koll på att dessa lokaler inte var tillgängliga. Därför bestämde vi att vi skulle gå till detta ”Öppna hus” och visa praktiskt hur ”öppet” det egentligen var.

Vi gick dit ett stort gäng, ett gäng med bl.a manuella rullstolar och några permobiler. När vi kom dit möttes vi av trappor och ingen hiss. Inte heller någon information om detta varken på utsidan av huset eller tex i den inbjudan som skickades ut.

Detta är då alltså Fritid i Centrum som är till för alla ungdomar.

Jag fick springa upp och berätta att vi inte kom in. Då kavlade alla upp ärmarna och frågade ”Hur många rullar är det?”  Detta är helt galet att folk fortfarande gör! Jag hade inte velat bli inburen någonstans av någon jag inte kände plus att rullstolar och permobiler kan vara megatunga och man vill kanske inte ramla ur. Sen när alla som skulle bära kom ner så såg de ju att det inte var en bra idé.

Allt slutade med att vi fick dricka kaffe nere på gården. Vi fick även kakor och ett ganska bra samtal där vi bokade in ett möte. För detta är INTE OK!

Läs här vad Unga Rörelsehindrade Göteborg skrev: http://goteborg.ungarorelsehindrade.se/2012/09/26/knappt/

och även GIL: http://www.gil.se/om-gil/aktuellt/nyheter/goteborgs-stad-rullstolsburna-inte-valkomna/

Bilden skildrar missnöjet, fikan och att vi inte fick komma in:

En bild på personer med och utan rullstol som inte kommer in i en lokal utan sitter utanför och fikar.

OTILLGÄNGLIGHET ÄR DISKRIMINERING!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *