Utopia på Bokmässan

Så var det dags igen, den årliga Bokmässan i Göteborg. Såklart var Utopia där för att spana in mässan och lyssna på seminarier. Det första seminariet med tema ”Lathund för tillgänglighet” hölls i Kulturnrådets monter. Under föreläsningen pratade Hans Sjöberg, som är författare och Tomas Melander som är illustratör om handboken ”Lathund för Tillgänglighet”. Det var ett intressant samtal och konstnären Tomas Melander hade gjort fina illustrationer till boken som tog upp tillgänglighetsfrågor på ett bra och humoristiskt sätt. Utopia gillade!

Det som var mindre bra med seminariet var att det var en väldigt hög ljudvolym inne på mässan så man hörde inte så bra vad föreläsarna på seminariet sa. Utopia tycker det är pinsamt dåligt att Kulturrådet har ett seminarium om tillgänglighet men glömt både att använda sig av teckentolkar eller ljudslingor. Skärpning säger vi!

Denna bild hämntades ironiskt nog på Kulturrådets hemsida, illustrationen är gjord av konstnären Tomas Melander.

illustration av tomas melander
illustration av Tomas Melander

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *