Besök på Palatset.

När jag och Maria var i Stockholm så passade vi på att hälsa på Palatset. 2009 så var jag och hälsade på Lotta på Palatset i deras då nya lokal, det gamla riksarkivet på Riddarholmen. Då var allt tomt och öde men Lotta berättade om alla tankar och ideér. Nu två år senare är Palatset öppnat och nu fick vi se hur det blev! Vi fick en rundvandring och det var väldigt spännande. Allt ifrån filmstudios till biosalonger och sminkbord. Här nedan är en bild på ett konstverk som vi hittade i deras konstverkstad!

En bild på ett föremål som har tillverkats i konstverkstaden. Det är en uppochnervänd cykel med målade föremål på.

Det fanns faktiskt det mesta man kan önska sig om man vill vara väldigt kreativ och upptäcka en massa saker. Palatset har just nu öppet på helger och riktar sig mest till personer mellan 6-18 år. Det kostar 120 kr och då ingår alla aktiviteter i huset. Här finns också en massa folk som jobbar och som kan hjälpa en med det mesta.

När vi var och hälsade på för två år sen så hjälpte vi till att få in lite ”Utopia tänk” och pratade om hur man kan tänka när man bygger och inreder lokaler som ska funka för ”alla”.

För två år sen var det bara jag där men nu var ju Maria med och såklart så tog i en bild i Sveriges äldsta hiss!

Maria står i dörröppningen på en väldigt gammal hiss.

Kolla in Palatset på deras hemsida, tryck på länken nedan:

http://palatset.se/

/iki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *