Teckningskursen.

Tecknandet på teckningskursen är nu i full gång! Efter att ha gått igenom lite tekniska tips och trix ägnade vi den senaste onsdagen åt något som på fint språk kallas frottage. Genom att lägga något med skrovlig, mönstrad yta under pappret och rita med mjuk penna eller krita ovanpå kan man få fram de mest fantastiska mönster! Vi blev alla engagerade i att leta olika ytor och strukturer, både deltagarna och vi, och Malin som var där för att intervjua och ta upp ljud satte igång att rita hon med! Och vem hade kunnat ana att ytan på ett rivjärn kunde bli fina björkstammar, att en stickad sjal kunde bli till hjulspår och att mönstret på Malins bandspelare blev en superfin honungskaka…

Ett utrivet papper från ett block ligger på bordet. Där är tecknat diverse mönster och streck. Runt om ligger kritstumpar, pennor och en stor pensel.

Papper, ritblock, tekoppar, ett ljust tyg i en hög, pennor, rivjärn och små ospecificerbara saker täcker bordet. Tre ivriga tecknare syns längst bak i bild.

Nu är det bara tre gånger kvar på denna kurs och förhoppningsvis har vi fyra nyfikna och inspirerade deltagare som kommer att fortsätta fylla sina skissblock med allt mellan himmel och jord!

/Anna & Lotta-Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *