DJ-kurs för nybörjare.

Nu har Utopia haft terminens två nybörjarkurser i Dj-ing! Allt som allt har 12 deltagare lärt sig hur en Dj mixar ihop sina låtar på klubbar och fester.

Två personer, en med hörlurar på sig, står bakom en bänk med dj-utrustning. Väggarna bredvid är täckta av affischer.
Man tränar två och två vid varje spelare.

Vi har lärt oss koppla ihop utrustning för CD, Vinyl och midispelare och lärt oss mixa låtar. Det är mycket information under de två dagarna men vid kursens slut har alla lärt sig jättemycket! Sista timmen varje kurs har det som velat fått spela upp när det mixar två låtar för det andra deltagarna. Vi har hängt tillsammans, lyssnat på musik och pratat om hur man gör för att få spelningar, hur man blir bättre på att Dja och vad som är bra att tänka på när man ska spela ute på en klubb till exempel.

Alla deltagare har haft olika erfarenheter från att aldrig ha rört Dj-utrustning till någon som spelat lite på fester tidigare. Alla har känt att dom fått ut mycket av kursen och fått tid att träna det dom kan vid de olika spelarna.

Nu ser vi fram emot Utopias fortsättningskurs i Dj-ing den 4e december där alla får spela in ett eget mixtape! Då kommer också Göteborgs-djn Klara Grape och berättar om hur hon fick sina första spelningar och hur hon gick tillväga.

Hoppas vi ses då! //Julia och Jessica

På ett rutigt golv står två personer och lutar sig över ett bord, bort från kameran.
En deltagare får hjälp med cd-spelarna av Jessica.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *