Stenhuset.

I Majorna byggs det om. Det är ungdomssatsningarna från Linné, Centrum och Majorna som tillsammans ska flytta in i den gamla Djurgårdsskolan. Men först behöver det fräschas upp och fixas till lite. Idag var jag och Rakel där på ett litet besök mitt bland byggjobbare och målare. Vi fick en rundtur och kollade på det som ska bli konsertlokal, ateljéer, café, datasalar och grupprum. Vi pratade bland annat om trösklar, skyltningar och hissar.

Det känns superbra att de vill att alla ska kunna använda husen, på alla sätt, och har med det tänket från start. Vi kommer att vara med lite mer i planeringen, och göra vad vi kan för att hjälpa till. Vi kommer till exempel ge lite tankar kring hur man kan skylta och märka upp saker för att alla ska kunna hitta lätt och berätta hur en replokal kan inredas för största möjliga användbarhet. Så småningom hoppas vi ju också att lite av vår verksamhet kan hålla till i huset eftersom det ser ut att bli ett superfint hus!

Rakel står mitt bland personalen som jobbar med Stenhuset. Från taket hänger massa sladdar.

Stenhusets personal och Rakel står och pratar i den blivande ateljén.

En reaktion på ”Stenhuset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *