Vill du bli barnprogramledare?

Vi fick ett brev från Isabelle på SVT som letar folk till Bolibompa. De har bestämt sig för att personen som syns i rutan ska ha en synlig funktionsnedsättning. De är trötta på att alla ser likadana ut. Vi tycker såklart det är aptrist att det måste letas specifikt på det sättet men vi är ända glada för att de försöker göra nåt bra. Ett steg i rätt rikting tror vi, för ”syns man inte så finns man inte”. (Obs, gällande tv alltså, en kan ju lika gärna höras eller märkas av på andra sätt annars!)

Såhär skriver hon:

Hej,

SVT letar efter en (blivande) tv-personlighet till Bolibompa i Barnkanalen. I jobbet ingår bl.a. att skriva manus, titta på filmer och inte minst ett stort arbete framför kameran. Vi söker dig med synlig funktionsnedsättning, för vi saknar och behöver den erfarenheten redaktionellt och i rutan. Vi ser också gärna
kvinnliga sökande då programledargruppen nu består av fler män än kvinnor.

Vi tror att du som söker har erfarenhet av barn (kanske din egen barndom) på något sätt och att du är en person som är bekväm med att vara i fokus.

Hör av dig till mig med cv, personligt brev, bild och om möjligt gärna rörligt material, där du berättar varför du tror att det är just dig vi söker. Eller tipsa mig om personer du tycker jag borde träffa.

Vi kommer inte att kalla alla sökande till provfilmning, men jag svarar självklart på alla mail.

Vänliga hälsningar Isabelle Lanér
isabelle.laner@svt.se

 

Hör av dig till henne om du är sugen eller vet nån hon borde kontakta! Vi ser fram emot att se en Utopian i rutan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *