Dansgruppen I´ll Abilities!

Utopia fick nys om att dansgruppen I´ll Abilities skulle komma till Stockholm och arrangemanget Superjam som hölls i Vitabergsparken. Vi kastade oss på tåget upp till Stockholm för detta fick vi ju inte missa!

Iki har länge pratat om I´ll Abilities och när vi föreläser med Utopia så brukar vi visa lite klipp med dessa för att inspirera. Att vi nu helt plötsligt skulle få se detta på riktigt kändes oerhört mäktigt!

Dansgruppen Ill Abilities

ILL-ABILITIES uppträdde med BBOY INVALIDO och hade gjort en show just för detta tillfället.De är en dansgrupp som kommer ifrån hela världen men tillsammans har dansgruppen I´ll Abilities. . Här bjuder de på en intim föreställning tillsammans med svenska BBOY-Invalido om att överkomma sina hinder – No excuses, No limits! Föreställningen innehöll dels danssolo men även deras egna berättelser om hur deras liv har sett ut och hur en kan jobba för att just tänka:  Inga ursäkter, inga gränser!

Det var ett bra upplägg som verkligen funkade bra på denna publik. Dock blir man alltid lite besviken av hur folk kan ”krama ihjäl” personer med funktionsvariationer. Det var många medlidande läten i publiken och många som verkade ”tycka synd om” dessa dansare. Men samhället är kanske inte exakt där vi önskar att vi skulle vara men trots detta tror vi att denna föreställning och det faktum att Ill Abilities var där är superviktigt för att vi ska se en föränding. Att ”dans” Sverige som inte direkt jobbar med hiphop  helt verkar ha missat detta är ju pinsamt! Här hade man kunnat styra upp en massa bra inspirerande föreläsningar och shower men detta verkar helt ha gått ”dem” förbi. Ett typexemplar på när något som inte är klassiskt vit kultur missas helt och hållet. Tråkigt och skärpning.

Utopia i Stockholm from UtopiaTV on Vimeo.