Way Out West – inte så wow om man tänker på tillgängligheten.

Way-out-west-2013

Imorgon börjar festivalen Way out West och det har vi på Utopia sett fram emot. Dock så är det så tråkigt och något tröttsamt att Way Out West detta år igen inte orkar engagera sig att jobba mera med tillgängligheten. Informationen på hemsidan är bristfällig där det bara står att det finns handikappstoaletter, rullstolsplatser vid de större scenerna inne på festivalområdet och hur man gör med biljetter om man har en ledsagare. Men det står inte någon som helst information om hur tillgängliga klubbscenerna är på Stay Out West, där de flesta artister spelar under festivalen. Stay Out West är klubbar, barer och lokaler i Göteborg som Way Out West lånar under festivalen. Hur gör vi då da? Om vi vill se en artist på dessa klubbar? Det finns inga länkar till klubbarna från Way Out Wests hemsida, vi får helt enkelt ta och googla respektive ställe där vi vill se en spelning.

Så, vi gör det för er! En tillgänglighetsguide! Tyvärr så är den ganska deppig.

Vi googlar  Gbg Film Studios – Plåtskjulet där många artister spelar, på WOWs hemsida står det ingenstans vart det ligger, eller hur tillgängligheten ser ut eller om det finns stora toaletter – nada!

Vi googlar vidare och kollar in Scandic Rubinen som också har spelningar, inget på hemsidan där heller, vi får klicka vidare där vi blir ombedda att läsa en pdf fil på 12 sidor om tillgängligheten på alla hotell, inte riktigt det vi hade i tanken efter som vi bara vill kolla om vi kommer in med rullstol på hotell rubinen.

Rondo då? , nja, om man kollar runt lite ett tag så ser man att restaurangerna är tillgängliga, men frågan är, är Rondo en restaurang?

Jazzhuset – står ingenting om tillgängligheten på hemsidan, med klubben ligger en trappa upp och har en pytteliten hiss där man kanske kan knö in en rulltol med nöd och näppe. Inget vi kan rekommendera!

Pustervik spelar också många band under Stay Out West. På detta stället får man inte gå in från huvudentrén om man vill se konsert utan istället ta en hiss från sidan av stället. Pustervik har en ocharmig chakthiss och även om hissen enligt rykten var otroligt dyr och bara ett år gammal brukar vakterna skylla på att hissen är sönder. Konstigt! Även här har Pustervik glömt att skriva om tillgängligheten och om att de har en stor toalett. Vilken tur att Utopia brukar hänga så mycket på Pustervik så vi kan informera er här på bloggen.

Weekday – Nä, rampen är trasig så här kommer du inte in med rulle, rampen har varit trasig väldigt länge. Inga handikappstoaletter heller. Tråkigt! Vi som hade tänkt å se El Perro Del Mar!

Tråkigt nog får vi inte reda så mycket om tillgängligheten på the The Docks heller, om man vågar kan kan chansa.

Vilka ställen funkar då ? Post Clarion Hotell,  Nefertiti och Liserbergs hamnområde. Men säkrast är nog att hålla sig på festivalområdet.

Så kära Way Out West, sluta mörka att ni är en ganska otillgänglig festival, var öppna med det, skriv det på hemsidan att alla inte kan ta sig in på era klubbar under Stay Out West. Och det är inte nice att bli buren upp för trappor om man sitter i rulle, och om man sitter i permobil så går det inte att bära hur starka vakterna på klubben än är. Och till nästa år, bjud in alla grymma och proffsiga handikappsorganisationer som kan hjälpa er och komma med tips. Och vore det inte grymt om ni kunde bli världens mest tillgängliga musikfestival? Det är creddigt, om något!