Utopia går på Textival – följ med!

Mitten av mars och snöflingor över takåsarna i Göteborg – men Utopia misströstar inte!

Hanna sitter och förbereder för Utopias kommande medverkan under Textival Litteraturfestival på Stora Teatern nu på lördag den 23 mars. Programmet släpptes i fredags och känslan som dominerar är >> Detta vill en inte missa!
Textival Litteraturfestival är en festival som ”fokuserar på de stora texterna i det lilla formatet, författarna som beskriver det sällan berättade, förlagen som utmanar, tidskrifterna som leker och aktörerna som aldrig slutar ifrågasätta”. Just det där sistnämnda, ifrågasättandet, det vill Utopia vill fortsätta med. Och lekandet!
De två behöver inte utesluta varandra, tänker jag.

Under programpunkten Se men inte höra – eller tvärt om kommer vi att samtala om berättelsernas makt att skapa vår omgivning och hur vi ser och uppfattar den. Vad är berättelser uppbyggda av och hur ter sig världen om du själv inte ser? Utopias projektledare Hanna af Ekström möter konstnären Linda Spåman, filmaren Hanna Högstedt samt Ann Åkerberg för ett samtal om gestaltning inom text, bild och tal. Naturligtvis kommer samtalet att teckentolkas! Kl 15.30 kör vi igång! <<<

Jag vill också passa på att redan nu tipsa om två andra samtal (som också teckentolkas):
(1) Ful: Samtal om queer form och estetik. Kl 12-13.
(2) 10tal: Vad är en debutant? Kl 14.30-16. (OBS! Är dessvärre inte tillgänglig för er med rullstol eller permobil)

Kolla in det fullspäckade programmet för fler anledningar till varför du inte ska missa festivalen!
>>> Vi ses på lördag!

// Andreas – praktikanten

PS. Passa på att läsa lite mer om några av våra gäster. DS.
Linda Spåman bloggar här.
Fin artikel i filmmagasinet FLM om Hanna Högstedts examensfilm hittar du här.