Sommaren är här.

Sommaren är här, styrelsen har semester och Funkteks projektledare jobbar med att utvärdera stadsvandringarna på Göteborgs Stadsmuseum för sista gången. I år erbjuder museet både stadssittningar, stadsvandringar och stadspromenader och att fler sinnen aktiveras under föreläsningen som handlar om 1600-talets Göteborg. Om du vill gå en visning kan du anmäla dig på den här länken som öppnas i ett nytt fönster: http://goteborgsstadsmuseum.se/program/stadsvandring

I början av juli var Utopia på Almedalsveckan där vi inom projekt funktek föreläste på Gotlands museum i samband med att Riksutställningar och Sveriges museer hade en seminariedag. Vår föreläsningen hette ”Det är museet som har funktionshinder, inte besökarna”. Ett trettiotal lyssnare var på plats för att höra på vår föreläsningen där vi berättade hur vi skapar ett mer tillgängligare museum tillsammans med referenspersoner med normbrytande funktion.

Så sommaren rullar på, vi är i stort sett ensamma här på Göteborg stadsmuseum medan resten av personalen har semester. Men det är ganska trevligt, just nu sitter jag i det stora gamla biblioteket helt för mig själv och jobbar. Dessutom får vi ju vara utomhus när vi utvärderar stadsvandringarna, det är härligt!

hoppas ni själva har en härlig sommar!

/ Hanna i funktek

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *