MÄKTIG I GÖTEBORG?

Nu är det nytt år, det känns sjukt gött!

Såklart så brukar det presenteras olika typer av listor nu under årsskiftet och igår presenterades ”100 makthavare i Göteborg” av Göteborgsposten (tryck här för att komma till länk) När jag öppnade upp tidningen igår morse till morgonkaffet slog det mig att denna lista var verkligen bestod av VIT MEDELÅLDERS MEDELKLASS. Ser verkligen Göteborg ut så här? Varför inte se lite bredare ni journalister på GP? Skall dessa personer representera mig, dig och oss, samhället? Det tycker i alla fall inte vi på Utopia. Vi vill ha ett samhälle och likaså makthavare som speglar vårt Göteborg där det faktiskt bor människor med olika funktionsvariationer, bakgrunder, åldrar och sexualitet.

Såklart hade fantastiska Nabila Abdul Fattah Ryback skrivit ett blogginlägg om detta i politism.se (tryck här för att komma till blogginlägg)  och till vår lycka så har Nabila nämnt Utopia och vår egna brinnande eldsjäl (skämt) och grundare till föreningen Iki Gonzalez Magnusson.

Det här känns som en toppenstart på året! MEN, vi har suttit på otaliga möten i många år och pratat om mänskliga rättigheter, både inom kulturlivet och i samhället i stort. Vissa har börjat lyssna, men långt ifrån alla. Så, nu sitter vi här, för tillfället arbetslösa, med projektbeskrivningar att skriva och hoppas på att vi kan fortsätta kämpa  med lite hjälp av ekonomisk finansiering. Men ett sådant här erkännande som Nabila skrev gör oss så sjukt stolta. Att arbeta för allas rätt till ett fördomsfritt samhälle och kulturliv kan vi inte sluta att jobba för, med eller utan lön. Det är ett så kallat, ett pretto livskall.