Feministiskt forum i Malmö

Helgen den 3-4 November arrangerade Malmös feministiska nätverk en helg full av workshops, föreläsningar och diskussioner. Helgen kallades Feministiskt forum och Iki och Sara blev inbjudna för att föreläsa om funktion och fördomar. Föreläsningen fick mycket publik och många hade frågor. Iki tog bland annat upp ordet ”intersektionalitet” och diskuterade vad det betydde. Ordet används ofta på universitet och högskolor när man pratar om hur olika människor blir behandlade i samhället . Man använder ordet för att med ett enda ord kunna prata om alla olika grupper människor i samhället samtidigt. Iki ifrågasatte hur ordet kan påverka hur mycket plats till exempel funktionedsatta får i olika diskussioner när man använder ett otillgängligt ord och som dessutom inte tar upp olika människors olika behov. Det blev en intressant helg med mycket lyssnande och lärande. Vi kom hem igen med massa ny information och pepp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *