Reportage om tillgänlighet.

Igår den 22 mars gjorde Hanna och Iki som är projektledare på Utopia en tillgänglighets-inspektion tillsammans med tidningen Spionen som är en tidning gjord av Göteborgs Universitet. Vi besökte tre stycken skolor, HDK (Högskolan för design och konsthantverk), KTB (ett universitetsbibliotek) och Journalistskolan. Alla skolor hade brister när det gäller tillgänglighet. Exempel på detta var ramper som inte fungerade, hissar som man behövde speciell nyckel till för att åka med för att komma till entrén och dörröppnare som var satta på fel sida av dörrarna. Ett större reportage om vår tillsyn i skolorna kommer inom kort i tidningen Spionen.Iki har svårt att nå
datorn när hon sitter i rullstolen.

2 reaktioner på ”Reportage om tillgänlighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *